Babafalat

Segítség a hozzátápláláshoz

Falatról falatra – a babádra szabott táblázat

Falatról falatra – a babádra szabott hozzátáplálási táblázat


Még szinte csak most született a gyermeked és máris kezdődik a hozzátáplálás.

Bizonytalanná tesz a túl sok információ, vagy épp nem érzed elegendőnek a tudásodat hozzátáplálás terén?

Nem szeretnél több 100 oldalt átolvasni, mert nincs sok időd, de mindenképp szeretnéd egészségesen táplálni a babád?

Mit szólnál, ha mutatnék valamit, ami megkönnyíti a babád hozzátáplálását?

Mit szólnál hozzá, ha lenne egy olyan hozzátáplálási táblázat, ami a Te gyermekedet és a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket figyelembe véve működne, interaktívan?

Ezzel a védőnő és dietetikus által ellenőrzött anyaggal megkönnyíted a dolgod és egy szuper utazás lesz számotokra a hozzátáplálás.


Mert ez a hozzátáplálás nem is olyan egyszerű…


Egy kis személyes sztori…

 

Amikor 5 évvel ezelőtt belevágtam a nagylányom hozzátáplálásába, olyan egyszerűnek tűnt az egész. Kaptam egy táblázatot, picit utána olvastam és belevágtam.
Aztán mikor a kicsinél kezdtük a hozzátáplálást, más volt a helyzet. Gondoltam a jó öreg “Táblázat” alapján haladunk – igen ám, de találtam sok táblázatot és egyik sem volt az a régi jól ismert. Sőt, szinte egyik sem volt egyforma.
Aztán a zöldségesnél almát akartam venni. Hisz mindenki azzal kezdi, de ott derült ki, hogy abban az időszakban nincs magyar alma a piacokon, így az első zöldség, amit kapott a friss, zsenge répa volt. Ma már azt is tudom, hogy ez sem volt jó választás – a lehetséges nitrát tartalom miatt.
Aztán a hűtőre tűzött táblázatot leszedte valaki és kirágta a közepét, így azt sem tudtam, hogy mit vezettem már be és mit nem. Volt olyan, hogy eltelt 2 hét úgy, hogy nem kapott semmi újdonságot a pici.

 


Szerettem volna létrehozni egy olyan segédanyagot, ami egy helyen tartalmaz minden fontos (és hiteles) tudnivalót, tippet a baba hozzátápláláshoz. Amely lehetővé teszi, hogy hosszas kutatás nélkül egyszerűen, egy helyen találj meg minden szükséges tudást, hogy a babád számára az egészséges hozzátáplálást biztosíthasd.

 


Képzeld el, hogy bármikor, bárhol (akár a telefonodon) rá tudsz pillantani egy olyan hozzátáplálási táblázatra, ami a babádra van testre szabva: tudja, hogy hány hónapos a babád és hogy épp melyik zöldségnek, gyümölcsnek van szezonja.

Pontosan tudod követni rajta, hogy melyik alapanyagot vezetted már be a baba étrendjébe, és mit nem.

Sőt, ha kiválasztod, hogy mit szeretnél bevezetni, akkor minden fontos tudnivalót megkapsz arról az alapanyagról.

 


Miből áll?

 

 • Online elérhető, interaktív hozzátáplálási táblázat

  • Mindig az épp aktuális állapotot mutatja, hogy hol jártok a hozzátáplálásban.
  • Színkódok mutatják, hogy mi van már bevezetve a baba étrendjébe, mit lehet épp bevezetni és mit még nem, illetve az allergének ki vannak emelve.
  • Mindenhez megjegyzést is tudsz írni (pl.: nagyon szerette a cukkinit a baba, fájt a pocakja a borsótól…)
  • Bármikor és bárhonnan elérhető, megnyitható (nyaralás alatt, illetve akár a nagyi is tudja követni a hozzátáplálást).
  • Bármikor nyomtatható az aktuális állapot.
  • Nem vesztheted el, nem eheti meg a gyerek, vagy a kutya.
  • A kiválasztott alapanyagról e-mailen (vagy Messengeren) érkezik minden fontos információ (hogyan lehet elkészíteni azt?, mivel illik össze?, milyen “panaszt” okozhat?, mire kell figyelni a bevezetéskor?),
  • 2-3 receptet is kapsz, a már bevezetett alapanyagokból: minden összetevőt már ehet a Te babád. Az elején persze nem lesznek még változatos receptek. 🙂
  • És persze egy használati utasítás is jár az egész táblázathoz. 🙂

 

 • Támogatás, szupport

  • Hetente egyszer kapsz pár választható bevezethető alapanyag tippet (természetesen a babád életkorának, a zöldségek és gyümölcsök szezonalitásának figyelembe vételével, no meg változatosan), miután kiválasztod, hogy mit kóstoltatsz, arról megkapod a legfontosabb tudnivalókat és 2-3 recept ötletet a már bevezetett alapanyagokból.
  • Pár nappal később rákérdez, hogy hogy sikerült bevezetni az adott ételféleséget (mindez tehát interaktív).
  • Választhatsz, hogy e-mailen vagy Messengeren szeretnéd kapni.

 


Mit nyerhetsz, ha megvásárolod?

 

•        könnyebb dolgod lesz, hiszen egy helyen megtalálsz minden lényeges információt,
•        időt takarítasz meg, mert nem neked kell felkutatnod a hiteles tudást, és foglalkozhatsz azzal amit/akit szeretsz,
•        az anyagot átnézte dietetikus és védőnő is, valamint követi a legújabb érvényes ajánlásokat (így az hiteles és naprakész), és
•        magabiztosabb lehetsz a hozzátáplálásban.


 

Melyiket szeretnéd?

Kattints a neked tetsző csomagra és fizess elő, hogy kipróbálhasd! 🙂

 

 

Bónuszként megkapod (bármely csomaghoz):

 • A Hozzátáplálási Tudnivalók füzetet (Ez minden kérdésre kitér, ami felmerülhet benned (és arra is, ami talán fel sem merült eddig): a hozzátáplálás elkezdésétől, az allergének bevezetésén és a BLW-n át a baba étel ízesítéséig. Mindezt nyomtatóbarát és olvasóbarát verzióban is megkapod.

Ha fél évre előfizetsz, akkor még megkapod ehhez:

 • Az almától a zabig e-bookot (Ebben 185 alapanyagról tudod megnézni, hogy mikortól adható a gyermekednek, hogyan tudod ezeket elkészíteni és tippeket is találsz ahhoz, hogy mivel illenek össze, mikor van szezonja 1-1 zöldségnek, gyümölcsnek, minden fontosabb ételféleséget megtalálsz: különböző zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, gabonákat, tejféléket, fűszereket.) 3500 Ft értékben

 


 

Van kérdésed?

 • Mi a menete az előfizetésnek?
  • Kattints a neked tetsző csomagra, írd be az adataidat és kattints a megrendelés gombra! A megrendelés után kapsz egy e-mailt a fizetési adatokkal. Amikor megérkezett az előfizetési díj, kapsz e-mailben egy kérdőívet, amiben elkérem a szolgáltatáshoz szükséges adatokat: a gyermeked születési idejét, nevét; szeretném tudni, hogy elkezdtétek-e már a hozzátáplálást és mit kóstolt már a baba; van-e valamilyen allergia, érzékenység a családban; e-mail-en vagy Messengeren szeretnéd-e a kapcsolattartást… Az adatok megadása után 24 órán belül aktivizálódik a babádra szabott online hozzátáplálási táblázat, megkapod a hozzáférési adatokat valamint az első üzenetet a bevezethető alapanyagokról.

 

 

 • Hogyan néz ki?
  • Kinézetre olyan, mint egy excel táblázat, amin különböző színekkel vannak szedve az alapanyagok. (Fehér: amit már bevezettetek, zöld: amit most lehet kóstoltatni, szürke: amit még nem ehet a baba.)

 

 • Hogyan kapom meg?
  • A legfontosabb információkat, használati utasítást a megrendeléskor megadott e-mail címedre kapod majd meg. De a támogatás, szupport a választásod szerint érkezhet e-mailen vagy Messengeren is (amelyik neked kényelmesebb, kézenfekvőbb).

 

Ha bármilyen egyéb kérdésed felmerül, kérlek írj a vera@babafalat.hu e-mail címre! 🙂 

 

 

 

FONTOS!

Mindezen ismeretek csak egészséges babára vonatkoznak: ha koraszülött babáról van szó, ha nem fejlődik rendesen, vagy bármilyen betegsége van, akkor gyerekorvossal/kezelőorvossal konzultálni kell a hozzátáplálás megkezdése előtt és közben!
A tudásanyagot védőnő ellenőrizte, de ez semmiképpen sem helyettesíti a saját védőnővel való konzultációt! Hiszen ő ismeri az adott babát.

Babafalat