Babafalat

Segítség a hozzátápláláshoz

Rólam

Szia!
dr. Vámos Veronika vagyok, két kislány anyukája.
A másodszülöttem hozzátáplálása során döbbentem rá, hogy egyáltalán nem egyszerű ez a babatáplálás: ahány védőnő/gyerekorvos, annyi tanács, a weboldalakról, FB oldalakról már ne is beszéljünk. Vannak régi jól bevált trükkök és vannak a legújabb kutatások, ajánlások. Van millió és egy táblázat. Rengeteg zöldség, gyümölcs a boltokban – idény zöldségek és nem idény zöldségek.
Ráadásul két gyerek mellett én pont nem azzal akartam a drága időmet tölteni, hogy felkutatom a legpontosabb, leghitelesebb infókat, speckó kis recepteket, inkább babáztam volna.
Ekkor merült fel bennem, hogy jó volna egy olyan segédlet, ami egy helyen tartalmaz minden fontos (és hiteles) tudnivalót, tippet a baba hozzátápláláshoz. Illetve összegyűjtve, minden szóba jöhető alapanyaghoz a legfontosabb tudnivalókat (mikor van egyáltalán szezonja pl. egy zöldségnek?; hogyan, mivel keverve lehet elkészíteni?; mire kell figyelni vele kapcsolatban?).
Nem vagyok védőnő, sem dietetikus. Csak egy egyszerű Anyuka (amúgy jogász).
Igyekeztem összeszedni minden olyan információt, ami naprakész, hiteles – hogy mikor, mit és hogyan lehet adni a babának.
Hogyan lehet hozzánk táplálni jól, idény szerint.
És persze mindezt lektoráltatom dietetikussal, védőnővel, hogy hiteles és naprakész legyen minden!
Így jött létre a Babafalat…

Hiszem, hogy az egészséges étkezés a hozzátáplálásnál kezdődik, így nekünk, Anyukáknak és Apukáknak a feladata és felelőssége, hogy ezt kialakítsuk. A Hozzátáplálási Segédlet megkönnyítheti a dolgod – a célom, hogy segítselek Téged abban, hogy jól evő, egészséges babád legyen, és a hozzátáplálás egy szép utazás lehessen számotokra.

Szép napot!
Jó hozzátáplálást!
Vera
Ha kérdésed merül fel, kérlek írj a vera@babafalat.hu email címre!
Igyekszem hamar válaszolni!
Babafalat